Cosmetische arganolie

Cosmetische arganolie wordt bekomen na koude persing van rauwe argannoten.

Arganolie heeft een uitzonderlijk hoog gehalte natuurlijke vitamine E, een antioxidant dat beschermt tegen vrije radicalen.

De olie verhindert het uitdrogen van de huid en rimpelvorming, reduceert littekens en werkt kalmerend op de allergische of geïrriteerde huid. Arganolie is bovendien een opkikker voor droog of dof haar en voor beschadigde nagels.

Door het hoge gehalte aan vitamine E wordt arganolie ook in de traditionele geneeskunde ingezet voor het behandelen van eczema, psoriasis, waterpokken, jeugdpuistjes en reumatische pijnen, en het voorkomen van littekenvorming zoals zwangerschapsstriemen of van brandwonden.

De olie laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën.

Wij verkopen aan herboristen, schoonheidsspecialisten, masseurs en particulieren.